- Produkty
- Kawy i herbaty
- Zioła
- Dzieci i niemowlęta
- Naturalne kosmetyki
- Słodycze
- Sprzęt i akcesoria
- Dla Twojego pupila
- Polecamy
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Blog
- Kontakt
- Hľadať
- Môj účet
- Obľúbené položky
-
Nákupný košík
0
-
Nákupný košík (0)Nákupný košík je prázdnyZdarma doručenie chýbajú -,--Doručenie zdarma!Súčet 0,00 złCena zahŕňa zľavy
-


PŁATKI DROŻDŻOWE ESTONIA 1Kg Drożdże Nieaktywne Swojska Piwniczka SWOJSKA PIWNICZKA
Płatki drożdżowe nieaktywne co to jest? Jak je zjadać jak stosować?
Płatki drożdżowe są to drożdże nieaktywne. Główną zaletą płatków drożdżowych nieaktywnych są ich własności odżywcze i wartości mineralne jakie ze sobą niosą. Płatki drożdżowe produkowane są z drożdży jak sama ich nazwa podpowiada. Jednak drożdże te są nieaktywne, czyli nie rosną i nie urosną już więcej nie uaktywnią się w organizmie. Produkowane są z normalnych drożdży hodowanych na melasie trzcinowej a po osiągnięciu odpowiedniej dojrzałości są wyłączane, poprzez poddanie ich wysokiej temperaturze. W późniejszym etapie produkcji nadaje się im formę płatków.
Płatki drożdżowe charakteryzują się dość ciekawym smakiem, lekko słonawe przypominają smakiem ser parmezan z nutką orzechów.
Do czego używać płatki drożdżowe?
Najczęściej płatki drożdżowe stosowane są w kuchni jako substytut soli, więc stosujemy je jako przyprawę, sprawdzają się do przyprawiania kanapek z pomidorem, ale również do posypywania sałatek, ziemniaków, dań z makaronów. Płatki drożdżowe znajdują również zastosowanie przy zagęszczaniu zup i sosów.
Z czego zrobione są płatki drożdżowe?
Najbardziej wartościowe płatki drożdżowe zrobione są w 100% z drożdży, warto zwracać uwagę na składniki płatków drożdżowych, niektórzy producenci dodają do nich sól lub mąkę pszenną.
-
Odporúčame
-
Podobné produkty
-
Ostatní zákazníci kúpili u nás tiež
-
Nedávno prezerané produkty